diumenge, 26 de juliol del 2009

estratègia de concert!

Tinc una teoria pel que fa als (modestos) concerts. Segurament la millor estratègia seria no explicar-la. Evidentment és una teoria no demostrada, però que darrerament he pogut constatar i corroborar.

Durant aquest passat mes he assistit a força concerts. M'agraden els concerts. M'agraden les Festes Majors. M'agraden la majoria d'activitats que es realitzin a l'aire lliure o a grans pavellons, i que comporten ambient, música i festa.

La Festa Major de Vic amb el concert de Gossos a la Plaça Major, i amb els posteriors "concertillos" que es feien després a barraques. La passada Acampada Jove -festival polític i musical- organitzada per les JERC i celebrada a Montblanc, amb 3 dies de concerts de diferents estils i ritmes. La Festa Major de Torelló, amb la presència d'Ojos de Brujo i d'altres a darrere el Pavelló. El dia de Sant Joan a Palamós, amb la ja coneguda i animada Orquestra Diversiones.

I la teoria en qüestió.
Dels millors llocs per posar-se de públic és entre la primera i la desena fila. Es tracta d'una situació privilegiada per veure i escoltar el/la cantant (la proximitat és evident), i a més es disposa d'amplitud d'espai. No és broma. Quan de fora comences a endinsar-te enmig del públic, a mesura que avances vas notant la disminució d'espai, i t'acabes estancant aproximàdament pel mig. El pensament normal de la majoria és que a mesura que seguissis avançant, la cosa empitjoraria, i per tant, optes per quedar-te allà on et trobes en aquell instant. La lògica de la gran majoria. Com a conseqüència, aquest espai, cada cop més atapeït. Si desafies l'esmentada barrera imaginària, i segueixes endavant i endavant... sorpresa! Podràs gaudir del concert de forma més pròxima, i alhora, més àmplia!

ps. observant la imatge que he penjat, i ampliant-la per veure-ho millor, es pot constatar l'amplitud a la part propera a l'escenari comparant-la amb la resta!

2 comentaris:

  1. hi he estat reflexionant.. i tens part de raó!! tot i que jo m'atreviria a dir que és entre la segona i la 10 (aprox) -> la pressió que reps per darrera si estàs a la primera fila fa que t'enclastis amb les tanques, la qual cosa provoca cert dolor entre l'estómac i les costelles (punt de dolor depenent de l'alçada de cadascú).

    ;P

    ResponElimina
  2. hahah! en això també tens raó, Cris!!!
    Però sobretot me'n vaig adonar al concert de Gossos!!! Recordes que no ens trobàvem? Amb la Clara vam anar tirant endavant, endavant, pensant que éreu més endavant... i quan vam localitzar-vos i tirar endarrere... doncs estàvem més estretes que abans!!! XD
    (ps... quan actualitzes el blog, tu?)
    XD

    ResponElimina

Ei!
Ostres! Em sap greu, que ara no hi sóc! Però si vols.. diga'm, i de seguida que pugui et contesto! ;)