dissabte, 14 de març del 2009

memòria fugaç

Ahir, tard però d'hora per ser un divendres. Tranquil·la, caminava pels carrers de Vic tornant pausadament a casa, sense pressa. Observava atenta, mentre avançava, el carrer de Gurb. Fent un esforç de memòria, intentava recordar com era fa un temps, no pas massa, la fesomia d'aquest cèntric carrer.

L'intent, en va. No me'n vaig sortir. Era un carrer estret, però... com n'eren les voreres? Hi havia dos nivells, però.... on es separaven? Els cotxes sempre hi mal-aparcaven (com ara), però... com i a on?

No sabria concretar quant de temps en fa de la remodelació. Em diguessin 3 mesos, m'ho creuria. Me'n diguessin mig any, m'ho creuria. Me'n confirmessin un any, m'ho creuria. El temps passa sense aturador, i en el meu cas, sense massa consciència de temps. Una memòria fugaç.

Mentre rumiava amunt i avall, em va venir al cap una tarda d'un mes d'agost plujós, que me n'anava a Roses a passar-hi uns dies. Una foto. L'Ariadna i jo, sota la pluja, somrient, enmig del passeig. Un Rambla del Passeig totalment diferent a l'actual. Potser perquè hi vaig passar moltíssimes vegades amb el cotxe, mentre me'n treia el carnet, l'antic passeig el tinc guardat a la memòria. Les escales. Els coloms. Les rajoles de terra, de diferents colors dibuixant una senefa. Els dos carrils, separats pels grans arbres. L'entrada, amb el quiosc. Un gran passeig.

I mentrestant... el carrer de Gurb. Com era el carrer de Gurb?

ps. Mortadel·la! Confio que ho llegiràs... Avui, a les 8 del matí ha nascut en Joel!!!! En Peyu i la Marta han sigut pares!!!!

5 comentaris:

  1. Quina alegria noia!!!!! Ets tieta!!! tard o d'hora et tocarà fer de cangur!!! juà, juà!

    ResponElimina
  2. Ei Òria, la fesonomia del carrer no ha canviat gaire (menys mal!!!) però els doquins són nous (llàstima!!!). I per cert, tu que ets curiosa, saps on són els millors doquins de Vic? ...

    ResponElimina
  3. Ostres Joan!
    Doncs ara m'has picat la curiositat (sí que tens raó amb això que sóc curiosa... )
    Espero que em resolguis ben aviat la intriga, que de seguida els aniré a veure!!

    Mentrestant avui, escriuré de Rupit! ;p

    ResponElimina
  4. Els doquins del carrer de Gurb no son nous, l'unic que poder es cert es que no estan en el seu lloc orginal, però això quan van arreglar trams de carrer ja fa anys ja es va donar aquest cas.
    Apa res mes, i per si encara vols rumiar mes, recorda quan el carrer de gurb era de doble circulació...

    ResponElimina
  5. Geri! Quina sorpresa tu per aquí!!!! Com que sempre que ens trobem et fas el despistat, i aguantar-me un cop ho fas, però dos... ja no saps quin paper fer-me... XD hehehehe
    Doncs la veritat és que no tenia constància que hagués estat mai de doble circulació!!! Si és molt estret!!! Suposo que la teva perspectiva és molt diferent a la meva... tu hi has viscut durant molts i molts anys!!!!

    ResponElimina

Ei!
Ostres! Em sap greu, que ara no hi sóc! Però si vols.. diga'm, i de seguida que pugui et contesto! ;)