dilluns, 23 de març del 2009

Amb el Ter no fem el porc!

Ahir es celebrava arreu el Dia Mundial de l'Aigua. Un dia que ens ha de servir per agafar consciència d'aquest bé tan preuat que tenim. L'aigua és vida i és imprescindible.

Des de diferents entitats i associacions, doncs, en un dia com el d'ahir (tot i que hem de ser conscients que l'estalvi d'aigua hi ha d'ésser dia a dia, no solament aquest) s'organitzaven diferents actes per aquest motiu. Les JERC també. A les nostres comarques, ho hem fet a través de vàries pancartes que hem penjat a les poblacions per on passava el Ter, i amb el repartiment d'octavetes amb el manifest escrit per a l'ocasió, sota el lema de la campanya "LLUITEM PEL TERritori". Manlleu, Roda de Ter, Sant Joan de les Abadesses, Torelló i Ripoll en són algunes de les poblacions. A Girona, on es celebrava l'acte central de la campanya, amb la presència d'Oriol Junqueras (candidat d'Esquerra a les eleccions europees) i Arseni Armengou (candidat de les JERC), es va fer una visita guiada per tal de demanar el cabal ecològic del Ter, en compliment de la normativa europea de rius. També la Marta Rovira, de Vic i candidata de la Catalunya Central, ho va voler reivindicar.

A Manlleu, fan extensiu durant una setmana, la 4a Setmana ambiental de Manlleu, on l'Ajuntament de la localitat amb el Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis del Museu Industrial del Ter, organitzen un seguit d'actes entre els quals el "Fem dissabte!", una iniciativa amb un acte de sensibilització ambiental i per recollir la brossa del riu. Agafem consciència, i com el títol del post, amb el Ter no fem el porc!

Per tots aquests motius, i donat el dia en el que em trobava, em va sobtar mentre anava amb cotxe, sentir a la ràdio les declaracions del Conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, en les que afirmava que en la situació en la que ens trobem, "haurien de passar més de tres anys sense caure una gota per començar a tenir problemes d'aigua". És evident que la situació és molt diferent a la de l'any anterior (per sort!), els pantans estan plens, i no hi ha perill de falta d'abastiment d'aigua per les diferents zones de Catalunya, però això no ha de sigfnificar de cap manera, un crit al malbaratament d'un bé, sovint escàs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ei!
Ostres! Em sap greu, que ara no hi sóc! Però si vols.. diga'm, i de seguida que pugui et contesto! ;)