dimarts, 24 d’agost del 2010

la teoria dels 6 graus de separació!

Saps en Marc, aquell que havia estudiat amb la Cris a Girona... sí, la Cris que també coneix la Sònia, que és l'ex d'en David, i que juntes havien coincidit també amb la Marta, que és la germana d'en Gerard... sí? Doncs aquest en Marc, resulta que també es coneix amb l'Edu, aquell que vaig conèixer el novembre passat a través d'en Dani, i també a en Grau, que no fa gaire que conec, però que és molt amic d'en David!
[NOTA: tot l'escrit d'aquest paràgraf és real]


La teoria dels 6 graus deu partir, crec, d'uns fonaments o arguments similars al què he escrit en aquest darrer paràgraf. És la teoria que tota persona del món està relacionada amb qualsevol altra, únicament a través de 6 graus.

6 graus? 5 persones pel mig.

Me la van explicar no fa gaire, com a molt un mes, i ja n'he sentit a parlar diverses vegades.
Avui n'he fet una mica de recerca, i em trobo un altre blog amb varis links que en parla.
La veritat és que en un primer moment em va xocar pensar que per exemple en Hu Jintao (el president xinès, de qui n'he trobat el nom a través del ciberespai) i jo, tinguem com a molt, 5 persones entremig; és a dir, que un conegut meu, deu conèixer un noi o una noia, que coneix a un altre noi o noia, que té algun tipus de relació amb un home o dona, que alhora és també conegut seu i d'en Hu Jintao. Curiós, no?

Però a mesura que han passat els dies, donant-hi un parell de voltes, ho he vist més clar, més fàcil. Només cal fer una ullada al facebook. En el meu cas, en el meu propi facebook i als meus propis amics. Provar amb 5 amistats a l'atzar, i observar quines amistats en comú hi tinc. De sobte, et trobes amb alguna sorpresa i penses interiorment: de què es deuen conèixer en Marc i l'Edu?

A principis d'any ens va passar amb una coneguda de Barcelona una situació també curiosa. A través del facebook la vaig veure etiquetada a ella i a la seva germana en un àlbum fotogràfic de cap d'any... i hi vaig entrar. Resultava que aquest àlbum l'havia fet una meva companya i amiga de la universitat, que és de l'Ametlla de Mar. A la vegada però, aquesta noia de Barcelona va veure unes fotos del meu cap d'any, on sortia jo amb una amiga de Perafita. Li va resultar familiar la seva cara, i li va preguntar a una amiga seva de Perafita...
Així que si no ens coneguessim, entre ella i jo hi hauria 3 graus de separació en el cas de Perafita, i 2 graus en el cas de la noia de l'Ametlla de Mar.

Si en el fons, sempre s'ha dit que el món és un mocador, i amb les xarxes socials cada dia es fa més evident!

4 comentaris:

  1. doncs bé... l'òria em va explicar aquesta teoria no fa gaire i al principi em vaig mostrar una mica distant, però hi vaig donar algunes voltes i vaig pensar que tenia un cert sentit...

    el cas és que avui hem anat a la piscina amb alguns jerquis i l'òria ha explicat aquesta teoria, i en Josep Arisa ha preguntat que quin cony de relació podia tenir ell per exemple, amb l'Obama, doncs molt senzill, perquè li dic "tu coneixes a l'Isaac, que ell coneix en Puigcercós, que en Puigcercós coneix en Montilla, en Montilla a en Zapatero, i en Zapatero a l'Obama"
    jajajaj, i això contant que ens podriem saltar, possiblement, algun intermediari com en Montilla, llavors les possibilitats es multipliquen!

    no sé, senzillament és un exemple.

    ResponElimina
  2. hehehe!
    Joan, t'ho vaig dir ahir, ets un autèntic crac! Em vas deixar petrificada! (no ho vas notar, allà a la piscina? XD )

    Tot i que d'ençà del teu comentari i del d'en Josep (tribu de masais), hi he estat pensant una mica més... el proper dia.. més desafiaments! ;)

    Però merci per pensar-hi!

    ResponElimina
  3. Interessant!!! Si en el fons... ens coneixem tots!!

    ResponElimina
  4. Ladyblue!!!!
    Tota la raó!!! Aquella frase que el món és un mocador és ben certa!!!
    A veure quin dia ens veiem per Vic!
    Una abraçada i ens seguim llegint!!! ;)

    ResponElimina

Ei!
Ostres! Em sap greu, que ara no hi sóc! Però si vols.. diga'm, i de seguida que pugui et contesto! ;)