dimecres, 13 de gener del 2010

moon

Ahir vaig anar a veure una pel·lícula que em va calar. Més que per la imatge i per l'actor, o per la pròpia música, pel rerefons i pel què significava. Per tot allò que se'n podia extreure.

Per molt llunyà que pogués semblar tot a l'actualitat, per molt increïble, tot plegat no deixava de ser una situació versemblant. Realment amb els diferents avenços que ha patit la ciència darrerament, no m'estranyaria que en un futur no massa llunyà el plantejament de la pel·lícula, la utilització de les persones (o la persona) per part d'una empresa amb l'únic objectiu que l'econòmic, oblidant-se que primer de tot és persona, acabés fent-se realitat.
Curiós per això, d'observar en la pel·lícula com una màquina acaba sentint més que algun humà.

Moon és una pel·lícula de ciència ficció de l'any 2009 dirigida per Duncan Jones. Durant el passat Festival de Sitges va ser guardonada amb 4 premis, d'entre els quals el de millor pel·lícula. Ahir la projectaven al Cine Nou de Vic. Com ja he dit alguna vegada en aquest blog, sovint segueixo la programació del Cine Club Vic. Parlant amb franquesa, surt més bé de preu que el cine normal i les pel·lícules que programen són bones. Realment. Fa uns dies, a més, llegia la notícia que aquesta nova temporada aposten per films estrenats recentment en els circuits cineastes. No deixa de ser una notícia fantàstica. Tot i que la setmana que ve fan Psicosis (algú s'apunta?) que nova nova -concretament de l'any 1960- no és!

A continuació, el tràiler oficial de Moon. Si en teniu oportunitat, la meva recomanació és que no us la perdeu!

2 comentaris:

  1. Eps, bona nit. Espero no haver-te "espantat" amb la invitació, però m'acabaven de confirmar que no arribaven a temps i em sabia greu desaprofitar-la!
    I anant al tema del teu post: sí, m'apunto -per descomptat!- a veure per enèsima vegada l'escena de la dutxa, dimarts vinent. La única cosa que m'empipa és que els cinèfils no es mereixen unes butaques tan incòmodes!

    ResponElimina
  2. Bon dia Josep Maria!!!!
    Doncs sí que em vas agafar una mica de sorpresa, i em vaig quedar una mica col·lapsada! Pel que em dius, ho vas notar! ;p

    Merci per l'entrada!!! Sempre va bé pagar-ne una enlloc de dues!

    I pel que fa a Psicosis.. la veritat és que no l'he vist, i clar, em fa gràcia! Dimarts jo, allà estaré! XD

    ResponElimina

Ei!
Ostres! Em sap greu, que ara no hi sóc! Però si vols.. diga'm, i de seguida que pugui et contesto! ;)