dimecres, 10 d’abril del 2013

#cursobloggers

Dijous 4 d'abril. 9 del matí. BARTS.
Arribo massa d'hora, i sembla que començarà un pèl tard.
Entro empesa per la son a la cafeteria que hi ha al costat. Em situo estratègicament a una taula que em deixa observar si la gent va entrant.
A la taula del costat hi ha tres persones que també esmorzen: dos nois, un més jove que l'altre, i una noia. En capto algunes paraules.

De sobte sembla que van a obrir portes. Bec, pago, surto i entro.

Comença el curs per a joves en atur, però no aturats.
I com a primer ponent el Pau Garcia Milà, el més jove de la taula del costat. Amb molta energia, simpatia i gràcia ens explica moltes coses, sobretot en relació a la idea del "jo digital".
Saber gestionar el què diem (i que alhora transmetem); pensar, analitzar i aprendre; i també saber estar just en el punt mig entre el morro i el respecte. Ho exemplifica amb una anècdota personal, de com va aconseguir que el pròleg del seu llibre ("Tens una idea però encara no ho saps") sortís de la mà de Felipe González. Remarca també el fet de ser perseverant, i tenir la capacitat de saber aguntar cops i crítiques.

El segueix Carlos Bravo. Es defineix com a friki. Té la dona a punt de parir, i tem que hagin hackejat el seu blog. Fa broma comentant que està igual de preocupat per ambdues coses.
Ens convenç que un blog es converteix en un currículum vitae, i passa a ser com una empremta digital. Aviat, qui no estigui a internet, no existirà.
Parla de constància i esforç, de les raons i els objectius per tenir un blog, de la humilitat  i el sentit de respecte envers als altres, la importància dels subscriptors i també de les plataformes socials.
En descobreixo el concepte de l'aixeta de google.

Torn del dicharachero Alfonso Alcantara, de Yoriento.com.
Una fantàstica i interessant xerrada sobre com buscar feina. O més ben dit, no buscar-la, sinó que et busquin a tu. Fer que et trobin. No ets el millor, ets l'adequat.
M'agrada. Parla sobre saber treure partit dels recursos, que sovint tens al costat i no els veus. Arrenca una riallada generalitzada amb el desgraciat però cert lema "por dinero no te preocupes que dinero no hay".
Recullo a la llibreta mil cites interessants:
- Per semblar un expert, sigues un expert en semblar-ho.
- El curriculum no és el que saps, és el que fas.
I claus en relació a blogs i a la gent? Aprecia, fes elogis concrets (no un simple m'ha agradat); Presenta't, digues tu qui ets abans no ho pensin sense saber-ho; Ofereix, allò que tu saps i els altres no; Demana, però demana un consell (alhora estàs elogiant), no pas ajuda.
I com a anècdota ens ensenya la biografia al twitter d'un vell amic! (llegeix-la, de veritat!!)
No pensis i decideix! Fes!

Per la pèrdua d'un tren, un canvi d'ordre comporta el torn a Berto López.
Explica de forma sintetitzada com crear un blog. Reconec que el segueixo però no el segueixo. Jo ja el tinc creat, i ell fomenta wordpress. Parla d'algunes plantilles, i diferents pluggins per afegir. Interessant sobretot per qui no té blog, i té intenció de posar-hi mans a l'obra.

I al final, Isra Garcia comença la seva intervenció com a últim ponent del curs.
Té massa a explicar, amb molta contundència i passió, però poca estona.
La importància de ser breus, de connectar amb la gent, de compartir sovint, d'equipar (i escriure sobre coses que ajudin), de llançar (no donar-hi massa voltes).
Explica històries, vincula, sigues simple, transmet optimisme i positivitat, sigues humà, i pràctic. Tingues objectius. Ignora aquells que parlen malament de tu, i connecta amb tots aquells que et valoren.
Fes-ho a trossets. Un trencaclosques.

Ja fora de temps, s'acaba la sessió. Patrocinat per Pepsi, hem marxat tots amb una llauna i una bossa de patates a la butxaca. Qui diu butxaca diu...

Una sessió molt interessant, i instructiva. Dotant de coneixements.
Qui en vulgui saber més, clicant aquest enllaç el resum del curs pels propis organitzadors, i els videos per separat dels diferents ponents!
Ho recomano!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ei!
Ostres! Em sap greu, que ara no hi sóc! Però si vols.. diga'm, i de seguida que pugui et contesto! ;)