dimecres, 25 de novembre del 2009

Avui, 25N

Avui és una data important marcada al calendari, tot i que estic segura que molta gent no sap de quina es tracta. Fins i tot n'hi ha alguns que hi fan broma -és un dia d'aquests femenins, no?-.

Imagino que fins que no es pateix directament no s'hi dóna la importància suficient. El 25 de novembre, el Dia Internacional de la no-violència vers les dones. Fins que un o una no té un cas pròxim pensa que això queda molt lluny, que en la societat en la que un o una viu, amb l'educació rebuda, amb els companys i companyes, amics i amigues que té... que això no és possible.

Però jo mateixa em sorprenia dilluns llegint a El 9 Nou que...
"El Ripollès detecta un fort augment de violència de gènere entre els joves.
Aquest 2009 s'han assistit 40 casos i la franja d'edat on se'n detecten més és la de 18 a 30 anys"

Esmaperduda! (que diria en Nil)

Tot i que fa uns dies que tinc en ment una amiga. La situació que està vivint. Insults? No calen...
A ell no el conec gaire, però.. la ràbia pot fer canviar molt les persones. Convé no allunyar-se, convé tenir amics i amigues pròxims que t'ajudin, però per això també és necessari ajudar.
Tots i totes podem ser culpables d'una desgràcia. I les desgràcies no sempre estan lluny, a vegades s'apropen sense veure-les venir.

Aquests dies es fan actes arreu commemorant aquesta data (des d'Esquerra, des de la regidoria de Dones de Vic amb la Gràcia Ferrer al capdavant, també des de les JERC arreu del territori), i és important! Però és més important encara fer costat a qui ho necessita, des de l'àmbit més pròxim. En alguns casos, però, precisament a causa de la pròpia violència masclista (sigui física o psíquica) s'acaba per no tenir ningú pròxim. Des de Vic, des de la ja esmentada regidoria portada per Esquerra s'ofereix un servei per aquests casos, i precisament demà al matí, a les 11 s'inaugura el nou local en substitució del Punt Dona, el VIC Dones (al carrer Mestre Garriga).


*La imatge, la d'un cartell de campanya que es va portar a terme des de la secció local de Vic de les JERC, de finals del 2007 a mitjan del 2008 -i per cert, la de la foto sóc jo-.

4 comentaris:

  1. Esperem no celebrar mai més el dia internacional de la no-violència vers les dones. Esperem que no s'hagi de celebrar perquè la violència vers les dones s'acabi.

    El feminisme és un projecte de dia. Treballem-lo i compartim-lo!

    ResponElimina
  2. Alba!
    Totalment d'acord amb tu!
    Seria fantàstic no haver de tenir marcat un dia com aquest..
    seria magnífic que s'acabés la violència de gènere...

    Tant de bo tothom n'estigui conscienciat d'aquí poc, i que els violents respiressin profundament abans de fer res.. i que s'adonessin que de res no serveix maltractar una dona!

    una abraçada!

    ResponElimina
  3. Realment som (sí, som) moltes les dones que hem patit algun tipus de maltractament per part d'ells.. un insult, un gest, i fins i tot una mirada. Però què està passant? Per què es creuen els reis del mambo?¿?(i la salsa, i el cha-cha-cha i tot el que tu volguis, Òria :P)

    Precisament avui he rebut l'informe anual 2008 de la meva feina, m'ha sorprès veure el nombre de dones i homes que hi treballem: 758 DONES, 250 homes. "No haze falte dezirr nada mas"

    :D

    ResponElimina
  4. Ostres Cris!
    M'ha sobtat i tot el teu comentari! Algun dia en parlem!
    La veritat és que jo penso que la violència de gènere hi és en ambdues parts! És a dir, hi ha ties molt "guerreres" que insults, gests, etc. segurament poden ser pitjors que els dels tios; però evidenment la pròpia constitució d'un tio i d'una tia és diferent, i la força física, en alguns casos els dóna impressió de superioritat, fins al punt que la fan servir!

    Suposo que per canviar les coses s'ha de partir des de l'educació de ben petits i petites, però hi ha molts casos que d'educació ben poca en reben, i llavors passa el que passa!

    Però jo crec que podem canviar les coses. Només cal que ens ho proposem!

    Una abraçada, i ens veiem el cap de setmana, eh!

    ResponElimina

Ei!
Ostres! Em sap greu, que ara no hi sóc! Però si vols.. diga'm, i de seguida que pugui et contesto! ;)