dimarts, 8 de setembre del 2009

Vic - Olot. Simples reflexions

Des de petita que he fet visites esporàdiques a Olot. Sobretot els dilluns, el dia del mercat setmanal. Curiosament Olot queda més proper a Rupit (28 km.) que no pas Vic (a 33 km.).

Recentment vaig fer el trajecte sencer, de Vic a Olot, passant per la costa de la Salut. Crec que és la pitjor carretera que conec. Estreta. Amb molts revolts. Amb molts senyals de preferències. Amb més revolts. Amb poca visibilitat. Amb l'obligació d'anar a una velocitat molt moderada. En fi, un desastre de carretera. La tornada d'aquell dia la vaig fer, per la contra, passant pel conegut ja per tothom túnel de Bracons. Tot el contrari de la carretera anterior. Ample. Espaiosa. Amb una visibilitat excel·lent. Anant a una velocitat fantàstica (tampoc sense excessos, eh!). Gairebé sense revolts. Amb un plis plas.
D'anada, aproximàdament una hora i mitja. De tornada, uns vint minuts.

Em pregunto què serà a partir d'ara de la carretera de Rupit a Olot.

Curiosament, el dia següent d'aquesta petita excursió m'apropava de nou a la nova carretera. Però des d'un altre sector. De fet, recordant una mica, abans de la seva inauguració jo ja havia passat caminant pel primer dels túnels que es troba, el de la Caborca. Aquest dia hi vam tornar a anar a donar el vol.

Des de la casa on em trobava vam caminar 10 minuts. No més. Vam poder observar el trànsit que hi passava (no molt..). Aquesta vegada per raons òbvies no vam poder travessar interiorment el túnel. Però caminant un xic més, vam situar-nos damunt del segon túnel que es creua (en desconec el nom), veient el Viaducte de les Salines i el tercer túnel.

Aquella mateix dia tornava a anar a Olot. Des de la casa on em trobava, que amb 10 minuts (de passejada..) em situava tranquil·lament sobre els primers túnels, vaig haver de fer 20 minuts de cotxe abans no vaig poder agafar l'eix Vic-Olot.
No deixa de ser... estrany.

2 comentaris:

  1. Sta força be! saps ke?¿... jo hi treballo al centre de control de Bracons, una mlt bona feina.
    A per cert; Però caminant un xic més, vam situar-nos damunt del segon túnel que es creua (en desconec el nom), veient el Viaducte de les Salines i el tercer túnel.

    El segon túnel es el de "Corbs" i el tercer "Salines". jajjajajjaja
    .ke be ke va el túnel de Bracons.

    ResponElimina
  2. hahaha! Merci Albert!
    Sempre és bo conèixer noms!
    El de les Salines ja té a veure així amb el Viaducte (té lògica), i el de Corbs... no sé si el nom també fa referència....
    Apa, una abraçada i que sigui lleu!

    ResponElimina

Ei!
Ostres! Em sap greu, que ara no hi sóc! Però si vols.. diga'm, i de seguida que pugui et contesto! ;)