dimecres, 26 de novembre del 2008

tenim 45 punts!

Fa unes setmanes (5 o 6, diria jo) amb una amiga vam iniciar la nostra participació a la Gimcana de les Llengües a Osona. La proposta, que va sorgir casualment de dins d'una bossa mentre estàvem a cine mirant "Vicky, Cristina, Barcelona" ens va entusiasmar a ambdues de seguida.

Setmana rere setmana, el divendres miràvem les preguntes, en feiem una búsqueda "exhaustiva" per internet i/o per altres mitjans, i a continuació, a través del correu electrònic ho consultàvem l'una amb l'altra. Arribàvem a una conclusió, i finalment responíem.

Ens hem divertit fent-ho, i a més, també hem après coses noves que desconeixíem, de la nostra pròpia llengua, la catalana, com també d'altres del nostre entorn més proper. He descobert llocs d'internet on buscar, com per exemple la interessant pàgina del Rodamots. Cada dia un mot.

Des que vam respondre les últimes preguntes, he estat mirant i esperant que sortissin les respostes correctes. Finalment, avui han aparegut. Tenim 45 punts. Tot i que fa uns dies la meva amiga tenia la convicció que guanyaríem el premi, la resposta incorrecte del "pipiripip" ens haurà fet baixar posicions... tot i que casualment (i per un ordre aleatori) ara estem les primeres!

He trobat molt encertada aquesta iniciativa que s'ha portat a terme des del Consorci per la Normalització Lingüística amb el suport de vàries entitats. Crec que ha estat una bona forma d'estrènyer llaços entre les diferents cultures que convivim a l'actualitat en aquest nostre mateix territori, així com de buscar cohesió social entre tots i totes.

Només hi ha hagut un punt, en el que m'han decepcionat. Ens han modificat el nom amb el què participàvem. Les dues integrants del grup sabem perfectament com s'escriu CATALANA, però la gràcia estava en que apareixia el nom de les dues participants en el propi nom del grup...

5 comentaris:

  1. Òria!!!! 45 punts? ara ho aniré a mirar! Però potser guanyem igualment... No perdo l'esperança, encara no! hehehe.

    P.D. veus? ha anat bé per poder-te diexar un missatge aquí al bloc. A veure si en vaig agafant el costum!

    PETONEEEET!

    ResponElimina
  2. MUEVE LA CADERA! UH UH!! MUEVE LA CADERA!! UUUH!!

    ResponElimina
  3. Per què no m'agrada la censura... però Marina, aquesta (i tantes altres...) te la tornaré! XD

    ResponElimina
  4. Ostres Anna!!!! Veig que han actualitzat les puntuacions (quan he escrit el post encara no ho havia fet), i tenim els 50 punts... Tenies raó, no podíem perdre l'esperança!!!

    Una abraçada reina!

    ResponElimina
  5. 50 punts? està molt bé, no? una curiositat però; vau acabar descobrint al final com es podia anomenar el gallaret també? petonet!

    ResponElimina

Ei!
Ostres! Em sap greu, que ara no hi sóc! Però si vols.. diga'm, i de seguida que pugui et contesto! ;)