dissabte, 6 de setembre del 2008

percepcions vàries

Cadascun i cadascuna de nosaltres hem crescut envoltats d'un entorn concret i diferent. Malgrat la similitud dins de la nostra societat, són molts els factors que ens fan pensar i actuar de formes distintes, sobretot pel fet que tenim percepcions diferents sobre les coses. És la gràcia de la individualitat.

Tot i aquesta individualitat tendim a agrupar-nos amb d'altres persones que tenen un pensament i una actitud similar a la nostra, tenint en compte que mai serà exactament la mateixa. És fàcil veure-ho en el sí de partits polítics. En un partit els objectius a assolir són els mateixos per tots els membres que hi militen, encara que possiblement sigui per varis motius persegueixen un mateix fi; la manera d'assolir-los, però, no sempre (de fet m'atreviria a dir que mai) està consensuada per la totalitat del partit.

Quan mirem països enllà, la percepció encara difereix més entre nosaltres i la seva pròpia realitat. Fa un temps vaig rebre un correu electrònic que sota el nom "un país de mierda" em feia evident aquesta situació.
Fa poc, tenia un amic a l'altra punta del món, concretament a Tailàndia. Estava un xic preocupada per la seva situació, ja que per la televisió veia dia sí, dia també, com ensenyaven que la situació a l'anomenat país era gairebé insostenible i apunt d'esclatar-hi un conflicte armat. En tornar l'amic, em va comentar que ell no havia tingut aquesta percepció en cap moment; que enlloc d'altercats i cops, del que ell havia gaudit era d'un país ple de natura i "bon rotllo". De fet, em va dir que repetiria l'experiència.

Segurament la mateixa persona, amb la única diferència d'haver nascut aquí o allà, a Vic o (per posar un exemple) a Jerez de la Frontera, tindria una opinió totalment diferent d'un tema tan banal com el pa amb tomàquet.

De petites coses, tots tenim percepcions diverses. D'altres més importants, també. Percepcions diverses donades únicament pel fet cultural del nostre i propi entorn. Això propicia que cadascú tingui un pensament concret sobre cada cosa. Cal ser conscient, per això, que no pel fet que sigui l'opinió d'un mateix, és necessàriament la bona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ei!
Ostres! Em sap greu, que ara no hi sóc! Però si vols.. diga'm, i de seguida que pugui et contesto! ;)