dissabte, 3 de maig del 2008

L'altra Barcelona

Amb ganes de canviar un xic d’aires he passat dos dies d’aquest pont a una de les capitals europees més importants: Barcelona.
Fa escassament un mes amb uns amics en visitava una altra, Londres, on ens sorpreníem de l’ho sovint que sentíem d’altra gent parlant en català i en castellà.

Anant aquests dies per Barcelona, n’he entès el perquè.


Caminant per Plaça Catalunya, passejant per les Rambles i fent un tomb per davant de la Sagrada Família, és cert que pots captar converses d’altri en català (malauradament menys que en castellà), però també és cert que les llengües predominants en aquests indrets en són d’altres: l’anglès, el francès, el xinès…
Aquests llocs, així com també les Fonts de Montjuïc, el Pavelló de Mies Van der Rohe, o el Parc Güell, són postals significatives de la capital catalana i en centren l’objectiu turístic; realment són llocs que s’han de visitar, la monumentalitat de la Sagrada Família és incomparable a qualsevol altre centre de culte del món (recordant sempre la bellesa de l’Església de Ronchamp, de Le Corbusier).

He aprofitat però, aquests dies, per perdre’m (literalment) per l’altra Barcelona. Una Barcelona viva on és fàcil descobrir desenes de racons oblidats i donar tombs sense un rumb marcat. Sovint, a cada placeta, a cada carrer i a cada parc, trobes detalls que la fan incomparable a cap altra ciutat del món. Voltar pels carrers pròxims a l’Església del Pi i entrar a una xocolateria on una placa recorda que està intacta des de l’any 1851; voltar vora Mundet i descobrir el magnífic Parc del Laberint, jardins que un amic, [David! ja surts al bloc!!!] em va recomanar i on em va comentar que es va grabar part de la pel·lícula El Parfum; caminar des de Collblanc fins al centre passejant per llocs que et recorden i et transporten a una vila de carrers estrets i d'antigues finestres.

Em considero urbanita, però a vegades cal recordar que Barcelona no és solament una ciutat plena d'estrés, de blocs de pisos i de turistes; Barcelona és una ciutat plena d'encant, només cal perdre-s'hi per descobrir-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ei!
Ostres! Em sap greu, que ara no hi sóc! Però si vols.. diga'm, i de seguida que pugui et contesto! ;)