dimecres, 17 de desembre del 2008

Danys morals!?!?!?

Estava mig adormida, i podria dir que sentir la notícia m'ha fet despertar del tot, però no seria cert (el meu matí de festa, me l'acostumo a agafar bé).

Devien ser les 9, o potser ja 1/4 de 10 del matí, tenia posat el 3/24 quan he sentit que la Federació Espanyola de Bolos (FEBolos) havia denunciat en un jutjat de primera instància de Barcelona la Federació Catalana de Bitlles i Bowling (FCBB) per danys morals i perjudicis econòmics.

Danys morals!?!?!??!

Quins nassos! (per no dir altres coses). Som molts i moltes que en l'actualitat no ens sentim representats en un món esportiu internacional com a país. Dia rere dia els nostres sentiments són menyspreats i menystinguts. Dia rere dia la nostra cultura i la nostra llengua és oblidada. Dia rere dia uns esportistes que se senten catalans i catalanes són obligats a competir representant uns colors que no són els seus (sota sanció en cas de no voler-ho fer). Dia rere dia, i en dates assenyalades com ho són els mundials o les olimpíades ens fan sentir una miqueta menys part del món.

I tenen la barra de denunciar la Federació Catalana (en aquest cas de Bitlles i Bowling) per danys morals!?!?!? Com diria un amic meu: AU VA!

Sembla que encara els hi haurem d'estar agraïts perquè de tant en tant ens permetin jugar un partit (oh gràcies!). Ah! i això sí, sense oblidar el dia, 28 de desembre Sants Innocents!

Buscant per la pàgina de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes llegeixo també que tenim prohibit l'eslògan "Una nació, una selecció".

Em pregunto (indignada) on vivim que cada dia ens prohibeixen més coses? on vivim que ens prohibeixen la llibertat d'expressió, i ens prohibeixen SER QUI SOM?

I per cert, això el mateix dia que la justícia francesa (carai... espanyols i francesos de nou al mateix sac) denega la presència de la Federació Catalana de Rugby a la Federació Internacional, i això que en va ser una de les fundadores l'any 1934, i va ésser la Federación española de Rugby qui hi va entrar a posteriori.

I el més fort de tot? que la societat civil s'ho mira impassible, sense fer res.

El nou eslògan: "Volem patir". Cert! Com a mínim per mi. Vull poder patir. Vull poder patir veient com la selecció catalana (o millor encara, la selecció dels Països Catalans) arriba a la final del mundial competint amb Argentina! Vull poder patir veient com a l'últim minut, perdent per 3 a 2, Bojan s'acosta a l'àrea rival i en una acció fulminant marca forçant la pròrroga.

Així que el proper 28 de desembre estaré al Camp Nou competint (bé, jo només animant!) davant d'una modesta Colòmbia. Sé que des de les nostres comarques s'organitzen diversos autocars per anar a gaudir del partit. Aquell dia hem de ser molts i moltes recolzant no solament una selecció, sinó un País, el nostre!

-Autocar des de Roda de Ter. Organitza: Casal Independentista Bac de Roda. Per informació i reserves: casal@bacderoda.cat

-Autocar des de Prats de Lluçanès. Organitza: JERC Lluçanès. Per informació i reserves: llucanes@jerc.cat o bé al 608.41.73.56

-Autocar des de Ripoll. Organitza: JERC Ripollès. Per informació i reserves: ripolles@jerc.cat

1 comentari:

  1. Moltes gràcies Òria, pel teu comentari, que acabo de llegir. L'asimetria entre el somriure cínic del poderós i la ràbia de l'humil fa que un acabi desitjant que aquella sabata anés a parar al bell mig del "facebush"... Bones festes i fins aviat. I que gaudeixis d'un partit de futbol i una festa encara millor!!

    ResponElimina

Ei!
Ostres! Em sap greu, que ara no hi sóc! Però si vols.. diga'm, i de seguida que pugui et contesto! ;)