dijous, 20 de novembre del 2008

tradicions vàries al llarg del temps

Quarts de dotze de la nit, arribant ja a Vic. Cansada, esgotada, feta pols. M'adono que potser és el moment de posar a la llista de coses a realitzar, anar-me a fer aquells anàlisis de sang que tinc pendents de fa dos mesos.

Els carrers estan deserts. Avanço enmig del fred vigatà i em trobo uns operaris instal·lant els llums de nadal. Els llavis m'esbossen un somriure i penso en el cap de setmana anterior. A Groningen no només estan posats, també estan encesos i canvien de colors.

Potser perquè dissabte a les 3 del migdia a aquesta mateixa ciutat, formava part del públic que esperava emocionat el pas de Sant Nicolau (provinent de la nostra veïna Espanya), acompanyat d'un munt de patges repartint mandarines (enlloc de caramels!). Després d'aquesta primera presa de mides per recollir les cartes dels infants, els torna a visitar el 6 de desembre (dia del santoral dedicat a aquest a sant), per portar-los els tan desitjats regals.

Fent una mica de cerca per internet, he trobat que aquest personatge ha anat evolucionant, i a molts llocs és conegut a l'actualitat com el popular Santa Klaus o Papa Noël, i que és justament el 6 de desembre la data en la que comença el seu viatge des del nord del continent per repartir els regals per Nadal, a aquelles cases on l'esperen.

A casa, per això, a mi mai m'ha visitat, serà perquè té forta competència amb el Tió!

Una anècdota que em va sorprendre, però que alhora vaig trobar ben pensada, és que també forma part de la cavalcada una carrossa engalanada com les demés, però que es tracta del camió de la brossa que va netejant el pas de les anteriors.

A continuació, un curt video d'una original i animada carrossa.

3 comentaris:

  1. Hola princessa! Ja veig que has arribat. M'agrada el nadal, les llums, el tió... i les teves cançons. Ens veiem dissabte rata!

    ResponElimina
  2. Està molt bé, però m'he quedat amb un dubte...
    Perquè el link del tió em porta a una pàgina de viquipèdia que em parla del juny? Val que tinc un desfasament horari, però no creia que tant... o és perquè l'hivern a on sóc és al juny?
    La veritat és allà fora diuen...
    Me'n vaig a buscar-la, encara que plogui coi.

    ResponElimina
  3. jajaj!
    toni, se te'n va molt... com sempre, vaja! Ja m'explicaràs si has trobat la veritat, i llavors, després de fer l'ho de la llengua (aquí la gent pot malpensar... po tu i jo ja ens entenem!) me l'expliques!
    una abraçada i fins aviat.
    ps. l'ho del tió... un error! po ara em fa gràcia, i mandra canviar-ho!

    ResponElimina

Ei!
Ostres! Em sap greu, que ara no hi sóc! Però si vols.. diga'm, i de seguida que pugui et contesto! ;)